Shaolin kung fu 少林功夫

Peder Finnsiö, huvudinstruktör Shaolin Peder Finnsiö, huvudinstruktör Shaolin

Träningen består i grunden av traditionell Shaolin kung fu. Det är en nordlig kung fu-stil som härstammar från Shaolintemplet i Henan i Kina. Shaolin kung fu är ett av de äldsta kampkonst-systemen i världen, och förmodligen den mest kända kung fu-stilen i världen!

Shaolin kung fu är en allsidig träning, baserad på gamla beprövade metoder i kombination med modernt utövande, som utvecklar smidighet, fokus, styrka och självförsvarsteknik.

Syftet med träningen är personlig utveckling och välmående. Förutom en bättre fysik och hälsa får du större medvetenhet om din kropp och dess förmåga.

Träningen består av dels grundträning med grundlig stretching, grundtekniker, styrka och kondition. Till det kommer taolu där man tränar traditionella shaolinformer.

Kloubben har ett samarbete med Yongtao Xing, som har mångårig internationell tävlingserfarenhet och dessutom turnerat med kinesiska uppvisningsgrupper internationellt. Yongtao Xing är shaolinmunk - Shi Xing Shan -  från Shaolintemplet i Henan, Kina. Han driver idag sex större Kung fu skolor på olika platser i Kina. Det finns möjlighet för våra medlemmar att åka dit och träna året om!

En del av de former vi lär ut:
Shaolin quan  - duanwei
xiao pao quan
tongbei quan
xiao hongquan
meihua quan
rou quan
xinyi quan
zhao yang quan
tanglang quan

Yongtao Xing, instruktör shaolin
Weitao Xing, instruktör shaolin
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin