Shaolin kung fu 少林功夫

Shi Xingshan, huvudinstruktör Shaolin kung fu Shi Xingshan, huvudinstruktör Shaolin kung fu

Träningen består i grunden av traditionell Shaolin kung fu. Det är en nordlig kung fu-stil som härstammar från Shaolintemplet i Henan i Kina. Shaolin kung fu är ett av de äldsta kampkonst-systemen i världen, och förmodligen den mest kända kung fu-stilen i världen!

Shaolin kung fu är en allsidig träning, baserad på gamla beprövade metoder i kombination med modernt utövande, som utvecklar smidighet, fokus, styrka och självförsvarsteknik.

Syftet med träningen är personlig utveckling och välmående. Förutom en bättre fysik och hälsa får du större medvetenhet om din kropp och dess förmåga.

Träningen består av dels grundträning med grundlig stretching, grundtekniker, styrka och kondition. Till det kommer taolu där man tränar traditionella shaolinformer med applikationer.
Efter grundträningen går man vidare till vapenträning och även modern/samtida wushu.

Xing ny huvudtränare från vårterminen 2023
Klubben har ett samarbete med Yongtao Xing, som har mångårig internationell tävlingserfarenhet och dessutom turnerat med kinesiska uppvisningsgrupper internationellt.
Yongtao Xing är shaolinmunk - Shi Xing Shan -  från Shaolintemplet i Henan, Kina. Han driver idag sex större Kung fu skolor på olika platser i Kina. Det finns möjlighet för våra medlemmar att åka dit och träna året om!
Nytt från vårterminen 2023 är att Xing kommer vara huvudinstruktör i Shaolin kung fu / taolu.
För de som vill tävla lär vi även ut olika moderna tävlingsformer i taolu, det vill säga modern wushu.

Skillnaden på grupp Shaolin 1 och 2
Shaolin 1 är nybörjargrupp som är tänkt för första och andra terminen. Fokus här ligger på att lära sig alla grundtekniker och utveckla grundläggande fysik som styrka, vighet och kondition.
Efter 1-2 terminer, eller när instruktörern tycker det passar, flyttar man upp till Shaolin 2.
Man kan fortsätta träna i Shaolin 1 även efter 2 terminer om man vill hålla ett lägre tempo i träningen.

I Shaolin 2 ska man kunna alla grunderna. Här blir det ett högre tempo och man lär sig flera former inklusive vapenformer. Har man tränat kung fu tidigare någon annastans, eller annan liknade kampsport med former kan man börja direkt i denna grupp.

Kontakta oss gärna om ni har frågor vilken grupp som passar just dig!
info@wushukung fu.se 

Peder Finnsiö, huvudinstruktör i Shaolin kung fu, ordförande
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin