Shaolin kung fu 少林功夫

Peder Finnsiö, huvudinstruktör och ordförande Peder Finnsiö, huvudinstruktör och ordförande

Träningen består i grunden av traditionell Shaolin kung fu. Det är en nordlig kung fu-stil som härstammar från Shaolintemplet i Henan i Kina. Shaolin kung fu är ett av de äldsta kampkonst-systemen i världen, och förmodligen den mest kända kung fu-stilen i världen!

Shaolin kung fu är en allsidig träning, baserad på gamla beprövade metoder i kombination med modernt utövande, som utvecklar smidighet, fokus, styrka och självförsvarsteknik.

Syftet med träningen är personlig utveckling och välmående. Förutom en bättre fysik och hälsa får du större medvetenhet om din kropp och dess förmåga.

Träningen består av dels grundträning med grundlig stretching, grundtekniker, styrka och kondition. Till det kommer taolu där man tränar traditionella shaolinformer.

Xing ny huvudtränare från vårterminen 2023
Klubben har ett samarbete med Yongtao Xing, som har mångårig internationell tävlingserfarenhet och dessutom turnerat med kinesiska uppvisningsgrupper internationellt. Yongtao Xing är shaolinmunk - Shi Xing Shan -  från Shaolintemplet i Henan, Kina. Han driver idag sex större Kung fu skolor på olika platser i Kina. Det finns möjlighet för våra medlemmar att åka dit och träna året om!
Nytt från vårterminen 2023 är att Xing kommer vara huvudinstruktör i taolu.
För de som vill tävla lära vi även ut olika moderna tävlingsformer i taolu, det vill säga modern wushu.

Master Xing, huvudinstruktör i Shaolin kung fu från 2023
Weitao Xing, instruktör shaolin
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Widar Hörberg, instruktör Shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin
Tomio Araki, instruktör shaolin