Träningen

Våra lokaler på SMAC - barngruppen 2017

Träningen sker på ett modernt sätt med gedigen kunskap om både träning och tradition. Alla våra huvudinstruktörer har tränat i Kina och flera har internationell tävlingserfarenhet.

Träningen är upplagd så att du kan träna både för tävling, motion eller för personlig utveckling oavsett vad du väljer för stil eller grupp.

I sanda är träningen inriktad på fighting, med fysträning, sparring och kamp, bestående av slag, sparkar och kast. Regelsystemet man tävlar i heter sanshou.

I Shaolin kung fu tränar man den traditionella stilen Shaolin kung fu, med former (taolu) och tillämpningar. Regelsystemet man tävlar i är traditionell taolu (traditionell form).

Traditionellt sett kompletterar sanda och taolu varandra inom wushu/kung fu. Idag när wushu mer utvecklats till en idrott fokuserar man i regel på det ena eller det andra.
Träningen är upplagd så att det går att träna både och, men det förutsätter att man är i god form, och rekomenderas inte första terminen.

I barngrupperna, 5-7 år, och 8–12 år, tränar vi traditionell Shaolin kung fu och grunder för vidare kampsports-träning för olika stilar i wushu, både taolu och sanda. Det finns både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper och vi tränar 1-2 gånger i veckan.

Läs mer om dom olika stilarna och grupperna i menyn till vänster.

Kläder & utrustning

Shaolin kung fu  tränas i t-shirt, mjuka långa träningsbyxor och lätta gymnastikskor med platt sula eller barfota. Gäller även barngruppen.

Sanda tränas i shorts/kortbyxor, t-shirt/linne, och barforta. Så småningom behövs tandskydd, susp, benskydd och handskar, men är inget krav första terminen.

Från och med andra terminen är klubb t-shirt obligatorisk! Beställ här!

Utrustning finnas att köpa genom klubben på Wushu Sports Equipment.


Wushu

Wushu, som även kallas kung fu, är en kinesisk kampsport med mångtusenåriga rötter.