Träningen

barngruppen

TRÄNINGEN

Träningen sker på ett modernt sätt med gedigen kunskap om både träning och tradition. Alla våra huvudinstruktörer har tränat i Kina och flera har internationell tävlingserfarenhet.

Träningen är upplagd så att du kan träna både för tävling, motion eller för personlig utveckling oavsett vad du väljer för stil eller grupp.

Senaste åren har klubben valt att satsa mer på tävling, och målsättningen är att alla på sikt ska kunna prova på att tävla inom sin gren, men det är inget krav.

OLIKA STILAR

I sanda är träningen inriktad på fighting, med fysträning, sparring och kamp, bestående av slag, sparkar och kast. Regelsystemet man tävlar i heter sanshou. Här blir tävlingen en naturlig del av träningen när man fortsätter, och vi har en framgångsrik tävlingsgrupp med deltagare i olika internationella tävlingar. Vi tävlar och tränar även i andra kampsportsgrenar som Allstyle och Kickboxning.

I Shaolin kung fu tränar man den traditionella stilen Shaolin kung fu, med former (taolu) och tillämpningar. Regelsystemet man tävlar i är traditionell taolu (traditionell form). Vi tränar även former i modern wushu för tävling.

Taiji quan är en egen stil som ingår i den vamliga traditionella träningen men som också kan tränas helt separat.

Traditionellt sett kompletterar sanda och taolu varandra inom wushu/kung fu. Idag när wushu mer utvecklats till en idrott fokuserar man i regel på det ena eller det andra.
Träningen är upplagd så att det går att träna både och, men det förutsätter att man är i god form, och rekomenderas inte första terminen.

I barngrupperna, 5-7 år, och 8–12 år, tränar vi traditionell Shaolin kung fu och grunder för vidare kampsports-träning för olika stilar i wushu, både taolu och sanda. Det finns både nybörjargrupper och fortsättningsgrupper och vi tränar 1-2 gånger i veckan.

Läs mer om dom olika stilarna och grupperna i menyn till vänster.

Kläder & utrustning

Shaolin kung fu  tränas i t-shirt, mjuka långa träningsbyxor och lätta gymnastikskor med platt sula eller barfota. Gäller även barngruppen.

Sanda tränas i shorts/kortbyxor, t-shirt/linne, och barforta. Så småningom behövs tandskydd, susp, benskydd och handskar, men är inget krav första terminen.

Från och med andra terminen är klubb t-shirt obligatorisk! Beställ här!

Utrustning finnas att köpa genom klubben på Wushu Sports Equipment.


Wushu

Wushu, som även kallas kung fu, är en kinesisk kampsport med mångtusenåriga rötter.