Sanda/Sanshou

Sanda, även kallat sanshou är det internationellt erkända regelsystemet för fighting inom wushu. Det är en fullkontaktssport som inbegriper stående fighting med slag och sparkar mot ben, kropp och huvud, samt kast, svep och andra nedtagningar.

Teknikerna är i grunden tagna från olika stilar inom kung fu, och är på det viset stilöverskridande som tävlingssystem. Det liknar både thai- och kickboxning, men inbegriper dessutom alla typer av nedtagningar. Vid tävling går matchen på en 8 x 8 meter stor plattform utan rep.

Det finns också Sanda Pro som vänder sig till professionella utövare. Största skillnaden här är att man ej använder huvudskydd och kroppsskydd som i sanshou, samt att knätekniker är tillåtna. Även ronderna kan vara fler och längre.

Träningen på SWI är inriktad på sanshou och består i grunden av hård allround fysträning med betoning på styrka och kondition, stretching och smidighet, samt fightingtekniker och sparring. Träningen är nivåindelad för både nybörjare och avancerade, och passar både för motion och tävling.

Sanshouträningen leds av Gunnar Malm som har lång erfarenhet som utövare, från internationella tävlingar och som instruktör. Gunnar är även internationell domare i sanshou.

Tider

Träningstider för sanshou:
tisdagar 19 – 20
torsdagar 19 – 20
Söndagar 14-15