Träningen

Peder Finnsiö tillsammans med shaolinmunken Shi De Jang under träningsläger i Kina

Träningen på SWI sker på ett modernt sätt med gedigen kunskap om både träning och tradition. Alla våra huvudinstruktörer har tränat i Kina och flera har internationell tävlingserfarenhet. Träningen är upplagd så att du kan träna både för tävling, motion eller för personlig utveckling oavsett vad du väljer för stil eller grupp.

I sanda är träningen inriktad på fighting, med fysträning, sparring och kamp, bestående av slag, sparkar och kast. Regelsystemet man tävlar i heter sanshou.

I Shaolin kung fu tränar man den traditionella stilen Shaolin kung fu, med former (taolu) och tillämpningar. Regelsystemet man tävlar i är traditionell taolu (traditionell form).

Vi erbjuder också Taijiquan som är en uppbyggande, stärkande och helande träning. Tajiquan är en egen tävlingskategori i wushu.

Traditionellt sett kompletterar sanda och taolu varandra inom wushu/kung fu. Idag när wushu mer utvecklats till en idrott fokuserar man i regel på det ena eller det andra.
Träningen är upplagd så att det går att träna både och, men det förutsätter att man är i god form, och rekomenderas inte första terminen.

I barngruppen (8–12 år) tränar vi traditionell Shaolin kung fu och grunder för vidare träning  för olika stilar i wushu, både taolu och sanshou. Det finns både nybörjargrupp och fortsättningsgrupp och vi tränar 1-2 gånger i veckan.

Läs mer om dom olika stilarrna och grupperna i menyn till vänster.

Kläder

Shaolin kung fu  tränas i t-shirt, mjuka långa träningsbyxor och lätta gymnastikskor med platt sula eller barfota. Gäller även barngruppen.

Sanshou tränas i shorts/kortbyxor, t-shirt/linne, och barforta. Så småningom behövs tandskydd, susp, benskydd och handskar, men är inget krav första terminen.
Utrustning finnas att köpa genom klubben på Wushu Sports Equipment.


Wushu

Wushu, som även kallas kung fu, är en kinesisk kampsport med mångtusenåriga rötter.